Burger s uzeným pstruhem

24.08.2022

Rybí burger s uzeným pstruhem a koprovou mayo? To je naše osvědčená klasika. Extrémně jednoduchý recept, se kterým vykouzlíte během chvíle opravdovou chuťovou bombu.


Budeme potřebovat:

400g Pstruh lososovitý solený (za mě klidně s chilli) 

4ks hambáčová bulka (čím nadýchanější, tím lepší)

Svazek kopru

Mayonéza

Salát dubák / crispy

2 rajčata

Máslo

Nakládaná červená cibule (cibule z láku)


Postup:

Bulky si rozpůlíme a opečeme na grilu z vnitřní strany. Kopr nasekáme hodně najemno a smícháme s mayonézou. Salát nakrájíme na proužky a rajčata klasicky na plátky (samozřejmě osolíme a opepříme podle chuti). Teď už to jen vše dáme dokupy.

Bulky pomažeme koprovou mayonézou, na spodní stranu dáme salát, rybí stripsy, na ně trochu rajčete a nakládanou cibuli. Zaklopíme vrchní částí bulky, která je také pomazaná mayonézou. Teď už jen zákus a chuťová extáze.