Pstruh lososovitý uzený studeným kouřem - na řepě

Pstruh lososovitý (Oncorhynchus mykiss) uzený studeným kouřem. Směs červené řepy, jalovce a ginu dodává rybě jedinečnou a velice typickou zemitou chuť. Ryba se marinuje v marinádě pouze po dobu několika hodin z toho důvodu, aby byla zachována její původní uzená chuť a marinace dodala pouze další chuťovou linku.

  • Pstruh je ručně předkrájený na tenké sashimi plátky a připraven k servírování.
  • Pstruh uzený studeným kouřem (do 19 °C) po dobu 48 hodin.

Choose a variant:

Starting at 159.00 Kč

Vhodné na obložené kanapky, chleby, do salátů aj.

  • Tradiční skandinávská technika uzení. 100 g produktu bylo vyrobeno ze 130 g pstruha lososovitého.
  • Uzeno na směsi bukového a olšového dřeva vysoké kvality, pro docílení specifické chuti.
  • Ryba se marinuje v mořské soli Piazzola, šťávě z červené řepy, ginu a jalovci.

Ryby jsou původem z Pstruhařství Skalní mlýn, které se nachází v Moravském krasu, lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci aplikace chemických posypů nedochází ke znečištění podzemních vod. Sklaní mlýn je ojedinělé zařízení tohoto druhu, které se zabývá chovem ryb na krasové vodě nejen v České republice, ale i v rámci Evropy. K chovu pstruhů využívají vodu z říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a jejíž teplota ani v létě nepřekračuje 13° C. Ryby jsou oceněny certifikátem Regionální potravina.

Hmotnost: 100 g

Složení: pstruh lososovitý, mořská sůl, marináda z červené řepy (odšťavněná šťáva z červené řepy, gin, jalovec)

Skladování: 1-4 °C

Země původu: Česká republika

Přídatné látky: Bez Éček

Alergeny: 4 - Ryby

Minimální trvanlivost od prvního dne výdeje: 11 dní

Energetická hodnota na 100 g/ml: 156 kcal

Tuky: 8 g

- z toho nasycené mastné kyseliny: 2,1 g

Sacharidy: 0 g

- z toho cukry: 0 g

Vláknina: 0 g

Bílkoviny: 21 g

Sůl: 3,8 g