Siven americký uzený studeným kouřem - na řepě

Siven americký uzený studeným kouřem (Salvelinus fortinalis) celý filet, bez kostí, s kůží.

Ryba uzená studeným kouřem (do 19 °C) po dobu cca 50 hodin, marinovaná ve směsi z červené řepy, jalovce a ginu. Červená řepa dodává rybě lehce nasládlou a velice typickou zemitou chuť.

Zvolte si variantu:

Cena od 239,00 Kč

Uzení ryb studeným kouřem je pradávný způsob konzervace ryb a také velkou pochoutkou. Tento způsob konzervace a uchovávání potravin byl a stále je hojně využíván především v severských oblastech, kde je zimní období velmi dlouhé.

  • Ryba uzená studeným kouřem (do 19 °C) po dobu cca 50 hodin.
  • Ručně okrájená a připravená k servírování.
  • Vhodné na obložené kanapky, chleby, do salátů.
  • Tradiční skandinávská technika uzení.
  • Udí se na směsi bukového a olšového dřeva vysoké kvality, pro docílení specifické chuti.
  • Ryba se marinuje v mořské soli Piazzola, šťávě z červené řepy, ginu a jalovci.
  • 100 g tohoto produktu bylo vyrobeno ze 140 g sivena.

Siven americký je sladkovodní ryba z čeledi lososovitých, jejíž maso je strukturou pevné a méně tučné. Obsahuje mnoho zdravých látek, jako např. omega-3 mastné kyseliny nebo vitamíny skupiny A, B a D. Obsahuje také draslík.

Hmotnost: 190 až 230 g

Složení: siven americký, mořská sůl, marináda z červené řepy (odšťavněná šťáva z červené řepy, gin, jalovec)

Skladování: 1-4 °C

Země původu: Česká republika

Přidané látky: Bez Éček

Alergeny: 4 - Ryby

Minimální trvanlivost ode dne doručení: 11 dnů

Energetická hodnota na 100 g/ml: 156 kcal

Tuky: 8 g

- z toho nasycené mastné kyseliny: 2,1 g

Sacharidy: 0 g

- z toho cukry: 0 g

Bílkoviny: 21 g

Sůl: 3,8 g